ارسال شده توسط:تحریریه kgroup بخش: معماری  گروه:گوناگون

مزایای استفاده از جی آر سی در نما

جی اف آر سی نمای پیشرفته ای است که در آن به جای به کارگیری از فولاد در بتن از الیاف شیشه در قطعات پیش ساخته استفاده می شود. این روش از نظر ایمنی و اقتصادی روشی مناسب و مقرون به صرفه ای است. استفاده از جی اف آر سی از دهه شصت میلادی توسط انجمن پیش ساخته های بتنی کانادا صورت گرفت و توانست پاسخگوی نوآوری ها در طراحی سازه باشد. جی اف آر سی نسبت به بتن معمولی مقاومت خمشی و کششی بالایی دارد و این مزیت آن سبب شده است در صنعت ساختمانی استفاده از آن رواج پیدا کند.

جی اف آر سی GFRC

جی اف آر سی در شرایط محیطی مثل باران، نور آفتاب، باد و زلزله دوام طولانی مدتی دارد و از استحکام بالایی برخوردار است. این نما توانایی ایجاد هر بافت، طرح و شکلی را دارد و با این خاصیت خود باعث می شود ساختمان با محیط اطرافش سازگارتر باشد. این ویژگی ها در جی اف آر سی باعث می شود نسبت به مصالح دیگر بیشتر به کار گرفته شود.

مزایای استفاده از جی آر سی

جی اف آر سی مزایایی دارد که باعث شده است نسبت به مصالح دیگر با استقبال بیشتری روبه رو شود. مزایای جی اف آرسی می تواند استحکام، مقاومت کششی بالا، ارائه طرح های تزیینی، مقرون به صرفه بودن، ضد حریق بودن، قابل بازیافت بودن، ثبات ظاهری، ظرافت، سرعت در نصب، سرعت در تولید، مقاومت در برابر شرایط محیطی، تنوع در رنگ، اشکال مختلف، توانایی اجرا در همه سطوح (سطح قائم، افقی و زیر سقف)، محدودیت نداشتن طراح در انتخاب شکل، کیفیت بالا، ایمنی بالا در ساختمان های بلند و داشتن نمای دوطرفه باشد. نمای دوطرفه باعث می شود زیبایی آن علاه بر قسمت بیرونی که در دید عموم قرار دارد در قسمت داخل آن نیز از جانب ساکنین مورد توجه قرار بگیرد.

اهمیت الیاف شیشه به کار رفته در جی اف آر سی

همه کسانی که در صنعت ساخت و ساز مشغول هستند مانند معماران، نماکاران، مهندسین سازه، سرمایه گذاران به نمای ساختمان توجه زیادی می کنند و این مسئله جزء دغدغه های آن ها است. اینکه از چه مصالحی برای نمای ساختمان استفاده شود بسیار مهم است. جی اف آر سی مناسب ترین مصالح برای نمای ساختمان است. جی اف آر سی در واقع بتنی است که الیاف شیشه در آن به کار رفته است. این الیاف در کنار سیلیسی که در سیمان وجود دارد باعث ایجاد فرایند تبلور می شود و این فرایند تبلور در نهایت مقاومت کششی آن را زیاد می کند. بدین ترتیب دیگر شاهد ترک ها چه به صورت سطحی و چه به صورت عمقی در بتن نخواهیم بود و مقدار آن بسیار کاهش می یابد. این الیاف علاوه بر اینکه باعث ایجاد مقاومت کششی می شوند مقاومت سایشی و مقاومت مکانیکی را افزایش می دهند و باعث می شوند در برابر آتش مقاومت داشته باشند.

ویژگی های برتر جی اف آر سی

ضخامت پوشش جی اف آر سی بین ۱۲ تا ۱۶ میلی متر است که سبکی آن ها باعث می شود در زمان تغییر نمای ساختمان های قدیمی، بار زیادی را بر سازه تحمیل نکنیم و به راحتی آن را بازسازی کنیم. این نما در برابر ضربه و هوازدگی نیز مقاوم است. جی فی آر سی در تغییر شکل ها به صورت یکپارچه ای باقی می ماند. در معماری های خاص و نماهای دکوراتیو می توان از این نما استفاده کرد. بسیاری از معماران، مشاوران و نماکارن استفاده از این نما را ترجیح می دهند. جی اف آر سی ابتدا توسط روس ها در سال ۱۹۴۰ شکل گیری شد اما آن موقع از الیاف بازالت در بتن استفاده می کردند که بعد ها به دلیل سنگین شدن و بالا رفتن حجم آن، الیاف شیشه جایگزین بازالت شد. به علت امکان استفاده از این نما در معماری اسلامی در بسیاری از کشورهای مسلمان در حال پیشرفت مثل مالزی، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و ترکیه توانسته است جایگاه خاص خودش را پیدا کند.




آراء

نظرات

شما هم می توانید در مورد این موضوع نظر دهید.

کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً وارد سایت شوید.

     
نام:  
ایمیل:  
نظر :