ارسال شده توسط:تینا ولی پور بخش: معماری  گروه:گوناگون

پل پوترا | شبیه سازی از خواجوی اصفهان در کوالالامپور

در گرداگرد گیتی همه روزه بناهایی ساخته و ساختمان های دیگری فرو می ریزند؛ انسان هایی می میرند و افراد دیگری با تولدشان جای آن ها را پر می کنند. چرخه ی زندگی ادامه دارد و جز آثاری که بشر از خود به جای گذاشته روی زمین چیزی باقی نمی ماند.

اما در هر شهر یا کشور، آثاری وجود دارند، بی نظیر که در دنیا هیچ همتایی ندارند. خوشبختانه در کشور عزیزمان ایران صدها سازه و دیدنی خاص وجود دارد که از گذشتگانمان برای ما به یادگار مانده اند و مایه ی قدرت و افتخار ما هستند. اماکنی مثل تخت جمشید، پل خواجو، سی و سه پل، مقبره ی کوروش کبیر، گنبد سلطانیه، دروازه سنگی خوی و ... که هر یک منحصر به فرد هستند. این آثار نه تنها از دید ما ایرانی ها حتی از نگاه ساکنان دیگر کشورهای جهان نیز خاص و شاخص اند.

سران کشور مالزی تلاش کرده اند تا شبیه سازی از شگفت انگیزترین بنا و سازه های دنیا را در شهر نوسازی به نام پوتراجایا جمع آوری کنند و از این راه قدمی در راستای تقویت صنعت گردشگری بردارند. یکی از سازه هایی که از ایران در این شهر، شبیه سازی شده پل خواجو است؛ پلی زیبا و تاریخی در نصف جهان، اصفهان. 

نگاهی به پوتراجیا | شهر مدرن مالزی 

مالزی از کشورهایی است که توانسته توریست های مسلمان و غیر مسلمان زیادی را به سوی خود جلب کند. از مهم ترین شهرهای این سرزمین کوآلالامپور است اما شهری دیگر به نام پوتراجیا در جنوب کوآلالامپور ساخته اند تا پایگاهی اداری، تجاری و گردشگری برای مالزی باشد.

نام این شهر از اسم تونکو عبدالرحمان پوترا اولین نخست وزیر کشور مالزی برگرفته شده؛ پوترا در زبان مالایی به معنای پادشاه و جایا به معنای والامقام و صاحب قدرت است. در این شهر تلاش شده همه چیز مدرن و به روز باشد. با قدم زدن در پوتراجایا می توانید شهری مدرن را در دیار مسلمانان تماشا کنید، دیاری پاکیزه با خط کشی های خیابانی متفاوت و جالب، آسمان خراش های سر به فلک کشیده و... که هر یک از آن ها در نوع خود خاص و دیدنی هستند.

معرفی پل پوترا | Putra Bridge

پل پوترا طولانی ترین پل موجود در شهر زیبای پوتراجایاست که بلوار پوترا را به میدان پوترا متصل می نماید، طولش ۴۳۵ متر می باشد و از مکان های محبوب برای عکاسی و بخصوص تصویربرداری عروسی زوج های جوان است.

جنس پل از بتن و کاملا بهره گرفته از نوع معماری پل خواجوی اصفهان یعنی معماری ایرانی اسلامی است، گویا خواجو در اینجا مدرنیزه شده و می توان بر روی آن با اتومبیل، پیاده و مونوریل رفت و آمد کرد. این سازه دو طبقه دارد و سطح بالایی آن خیابان و عابر پیاده و سطح زیرینش مونوریل (قطارهایی که بالاتر از سطح زمین حرکت می کنند) آن است.

این پل به نسبت خواجو بسیار نوساز و ساختش متعلق به سال ۱۹۹۷ میلادی می باشد که البته در سال ۱۹۹۹ میلادی بازگشایی شد. گفته می شود دولت مالزی از ایران برای ساخت این سازه اجازه خواست و دولت ایران هم اجازه داد تا این پل ۲۵ درصد شبیه به خواجو ساخته شود به همین دلیل شاهدیم که پوترا با خواجو تفاوت های زیادی هم دارد. مانند تعداد طاق ها، فاصله ی میات طاق ها، طول پل و... که با مشاهده ی تصاویر زیر بیشتر متوجه این اختلافات خواهید شد.

تفریحاتی عالی بر روی پل پوترا

مطمئنا قدم زدن و پیاده روی روی پل پوترا تنها تفریحی ممکن بر روی این پل نیست، گردشگران زیادی به این ناحیه و دیدار پل پوترا می روند تا با سبک معماری ایرانی و اسلامی آشنا شوند و به گردش و تفریح در اطراف این سازه ی شاخص بپردازند، از برترین و محبوب ترین تفریحات موجود بر روی این پل و اطرافش می توان به موارد زیر اشاره نمود:

- عکاسی: مناظر اطراف پل پوترا و خود این سازه آن قدر دیدنی هستند که نمی توان از آن ها عکاسی نکرد. حتی زوج های جوان زیادی هم بر روی این پل می روند تا خاطره ی بهترین روز زندگیشان را با پل پوترا جودان کنند.

- تماشای غروب آفتاب: از جمله بهترین مکان هایی که در مالزی می توانید شاهد غروب خورشید باشید سطح بالایی پل پوترا است که غروب را دو چندان زیبا جلوه می دهد.

- قایق سواری: در دریاچه ی پوترا امکان قایق سواری نیز وجود دارد و بازدیدکنندگان و توریست ها نیز می توانند آن ها را اجاره کرده و به دامان آب های زلال در دریاچه سفر کنند.

- وعده های غذایی لذیذ: اقامتگاه ها و رستوران های زیادی در اطراف پل پوترا وجود دارد که می توانید با مراجعه به آن ها خوراکی های خوشمزه ای تهیه نموده و نوش جان کنید.

مناظر اطراف پل پوترا در هنگام غروب خورشید

منبع:.karnaval.ir




آراء

نظرات

شما هم می توانید در مورد این موضوع نظر دهید.

کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً وارد سایت شوید.

     
نام:  
ایمیل:  
نظر :