ارسال شده توسط:تحریریه Kgroup بخش: معماری  گروه:گوناگون

حقایقی جالب در مورد برج العرب

 برج‌العرب، شگفتی‌ دبی و یکی از بلندترین برج‌های جهان است. این هتل را از هر نقطه‌ای در دبی می‌توان دید. برج‌العرب روی جزیره‌ای مصنوعی ساخته شده است که کمی از خط ساحلی فاصله دارد. این سوپر سازه شهرتی جهانی دارد و یکی از شناخته شده‌ترین جاذبه‌های این شهر محسوب می‌شود. برج مورد اشاره را تام رایت، معمار آمریکایی طراحی کرده است و قرار بود به گونه‌ای طراحی شود که نماد شهر به شمار رود. ساخت این بنا در سال ۱۹۹۴ شروع شد و در سال ۱۹۹۹ به اتمام رسید. امروزه این برج، یکی از تجملی‌ترین و گران‌ترین هتل‌های جهان محسوب می‌شود که دارای امکاناتی بسیار لوکس و باکیفیت است. نمای بیرونی خلاقانه و فضای داخلی زیبای هتل، مشاهیر و گردشگران زیادی از سراسر جهان را به خود جذب می‌کند. در اینجا حقایقی را در مورد برج‌العرب بیان می‌کنیم که احتمالا برایتان جالب باشد.

آیا می‌دانستید؟

این ساختار نمادین، شبیه بادبان کشتی ساخته شده است که در نوعی کشتی عربی کاربرد داشت.

 

برج‌العرب روی جزیره‌ای مصنوعی واقع شده است، ۲۸۰ متر بالاتر از سطح ساحل جمیرا در دبی ارتفاع دارد و پلی با انحنای ملایم آن را به ساحل دبی متصل می‌کند.

 

هتل برج‌العرب با ۳۲۱ متر ارتفاع از سطح دریا، یکی از بلندترین بناهای دنیا محسوب می‌شود.

این ساختار باشکوه، میزبان مرتفع‌ترین زمین تنیس جهان است. این زمین ورزشی در نزدیکی بالاترین طبقه قرار دارد.

 

 

 مهمتر از همه، در بالای این سازه و در ارتفاع ۲۱۲ متری از سطح دریا، یک سکوی فرود هلیکوپتر با ۲۴ متر پهنا وجود دارد که امکان فرود و صعود از برج‌العرب به وسیله‌ی هلیکوپتر را ممکن می‌سازد.

 

برای زینت دادن نمای داخلی ساختمان، از طلا استفاده شده است.

 

 برج‌العرب ۲۰۲ اتاق دارد که همه‌ی آن‌ها سوئیت‌هایی دوبلکس هستند. همچنین این هتل دارای ۱۸ آسانسور، ۲۸ طبقه‌ی دوگانه و رستوران‌های بی‌نظیر است. این مجموعه دارای سوئیت‌هایی با اتاق‌های لوکس، سوئیت‌هایی با نمای پانوراما (۳۶۰ درجه)، سوئیت‌های باشگاهی، سوئیت‌های دوگانه، سوئیت‌های ریاست جمهوری و سلطنتی است.

 

 

 در مجموع، برای ساخت این هتل، ۶۵۰ میلیون دلار هزینه شده است.

برای ساخت برج‌العرب، چندین شرکت و پیمانکار از بریتانیا، ایالات متحده و دبی به علاوه‌ی بیش از ۳,۰۰۰ کارگر همکاری داشته‌اند.

ساخت پایه‌های این بنا با قرار دادن سنگ‌های عظیم و بتن‌ریزی در اقیانوس، ۳ سال به طول انجامیده است. حدود ۲۳۰ ستون بتنی کوبیده شده درون شن‌ها، در عمق ۴۰ متری آب پی این بنا را نگه داشته‌اند. اصطحکاک شن و ماسه در برابر ستون‌ها، به حفظ و ثبات پایه‌ها کمک بسیاری می‌کند.

 لایه‌ای از سنگ‌های عظیم به صورت الگوی لانه زنبوری در سطح آب قرار گرفته است تا از ستون‌ها در برابر فرسایش محافظت کنند.

 

حدود ۷۰,۰۰۰ متر مکعب بتن و حدود ۹,۰۰۰ تن فولاد برای ساخت این بنا به کار رفته است.

کوچک‌ترین سوئیت این هتل ۱۶۹ و بزرگ‌ترین آن ۷۸۰ متر مربع وسعت دارد.

از شاخصه‌های این سازه می‌توان به اسکلت فولادی درون برجی بتنی اشاره کرد. به علاوه دو بال دکل مانند وجود دارد که ناحیه‌ی بین این دو بال، به وسیله‌ی صفحه‌ی فایبر گلاس روکش شده با تفلون پوشیده شده است. همچنین پوششی از متریال پارچه‌ای (فابریک)، بنا را از گرمای سخت و گرد و غبار محافظت می‌کند. این پارچه اجازه می‌دهد تا در طول روز، نور سفید شیری به داخل ساختمان نفوذ کند. شب‌ها نیز چراغ‌های رنگی باعث نورانی شدن این متریال می‌شوند.

  المنت‌ها، یکی از رستوران‌های برج‌العرب است که پنجره‌های آن مشرف به مناظری زیبا از دبی است.

 المهارا، یکی دیگر از رستوران‌های این مجموعه است که دارای یک آکواریوم دریایی بزرگ است. این آکواریوم بیش از ۱ میلیون لیتر آب درون خود نگه می‌دارد.

 

 

همچنین هتل برج‌العرب دارای سالن غذاخوری سلطنتی الایوان، رستوران آسیایی Junsui، رستوران‌های باب الیام، مجلس البهار، Sahn Eddar، سالن رقص الفلک، باغ مارینا، آمفی تئاتر Assawan و کتابخانه‌ی دیوانیا است.

 

 

 این هتل همچنین دارای استخری رو باز در طبقه‌ی همکف، ساحلی اختصاصی در خشکی اصلی و پارک آبی به نام وایلد وادی است.

فضای داخلی هتل را Khuan Chew، طراح ارشد شرکت KCA International طراحی کرده است. از ویژگی‌های نمای داخلی می توان به دهلیزی با یک فواره‌ی مرکزی زیبا و آبشاری کوچک اشاره کرد.

 

بیش از ۲۸,۰۰۰ تجهیزات روشنایی در برج العرب وجود دارد.

از سنگ مرمر Statuario برای ساخت دیواره‌ها و طبقات استفاده شده است. برای تزئین نمای داخلی، حدود ۴۳,۰۰۰ متر مربع از این سنگ به کار رفته است.

برج‌العرب تحت نظارت گروه جمیرا است که در زمینه‌ی هتل‌داری و میهمان‌نوازی فعالیت می‌کند و در حال حاضر یکی از زیرمجموعه‌های شرکت دوبی هولدینگ است.




آراء

نظرات

شما هم می توانید در مورد این موضوع نظر دهید.

کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً وارد سایت شوید.

     
نام:  
  ایمیل:  
  نظر :