ارسال شده توسط:تینا ولی پور بخش: معماری  گروه:تجاری

طراحی هیجان انگیز و متفاوت شهر کتاب فرشته

مجله منزل - سمانه رحيمي: وارد شهر كتاب فرشته كه مي‏شوي، احساس مي‏كني قبلا آنجا بوده‏ اي و در عين حال با آن فضا غريبه‏ اي. از پله‌هاي مرمري طبقه اول كه بالا مي‏روي، حس مي‏كني اين خانه را در يكي از فيلم‏ها ديده‏ اي؛ يك فيلم قديمي كه اسمش را فراموش كرده‏ اي. كاشي‏هاي بين پله‎ها، همان جايي كه مي‏گويند قبلا حوض خانه بوده، آينه‌كاري‏هاي طبقه دوم و كمد چوبي جلوي اتاق‏ها را مطمئني قبلا در يك جايي ديده‏ اي اما ستون‏هاي گچي پهني كه جلوي كافه سر پا شده‏ اند، برايت آشنا نيستند. شهر كتاب فرشته آشناست چون يك خانه است چون تركيب یک خانه قديمي با كتاب، نور و رنگ سفيد به آدم حس آشنايي مي‌دهد؛ دل آدم را گرم مي‌كند و باعث مي‏شود بي‏ اختيار بنشيند روي يكي از صندلي‏هاي چوبي سفيدرنگ و رديف گلدان‏ها و كتاب‏هايي را ديد بزند كه هيچ طاقچه‏ اي از حضورشان خالي نيست.

شهر كتاب فرشته يك خانه قديمي است كه همين حالا هم در دو واحد بالاي سرش، دو خانواده زندگي مي‌كنند. اينجا يك خانه است و شهرداري اين اجازه را مي‌دهد كه در خانه‌ها كتاب چيد، اسم خانه‌ها را كتابفروشي گذاشت و درشان را باز گذاشت تا آدم‏ها داخل شوند و كتاب بخرند. از زمستان 92 كه اين خانه از مالكش اجاره و درش باز شد تا 7 شهريور 93 كه رسما به عنوان يك كتابفروشي افتتاح شد، آدم‏ها آمدند، خريد كردند، درباره فضايش نظر دادند و با توجه به همان نظرات، جزييات كتابفروشي تكميل شد. از همان اول اما قرار بر اين بود كه فضاي خانه را زياد تغيير ندهند و بگذارند اين خانه با اتاق‌هاي متعدد كوچك و بزرگش، همان حس آرامش خانه‌هاي قديمي، همان صميميت و گرما را به مخاطبان محصولات فرهنگي انتقال بدهد.

كافه شهر كتاب، در محوطه حياط پشتي خانه برپا شده است. تا قبل از افتتاح شهر كتاب اين محوطه استخر خانه بود. براي افتتاح كافه روي استخر را پوشاندند و ميز و صندلي و كتابخانه چيدند. بهشتي مي‏گويد: «سعي كرديم كافه را متناسب با فضاي حياط طراحي كنيم؛ طوري كه در عين حال فضاي صميمي داشته باشد و مردم بتوانند در آن كتاب بخوانند.»      

فرشته‌هاي گچي كه تقريبا در همه جاي شهر كتاب فرشته ديده مي‏شود، از همان روز اول روي ديوارها نصب شدند و نماد اينجا هستند.  

يكي از ويژگي‏هاي شهر كتاب فرشته، جزيياتي است كه در گوشه و كنار آن به چشم مي‏خورد؛ از طبقه‌هاي كوچكي كه همه جا، مثل همين ايوان نصب شده ‏اند و روي‌شان كتاب قرار گرفته تا كمدها و لوسترهاي كوچك و بزرگي كه در فضاي خانه كار شده است. بهشتي مي‏گويد همه اين جزييات به مرور زمان و بعد از تعامل با مخاطبان اتفاق افتاده.


سر در اينجا همان سر در شهر كتاب است كه در شهر كتاب فرشته با جزييات بيشتري كار شده است. شهر كتاب‏ها در طراحي فضاي داخلي‏شان كاملا آزاد هستند  ولي بايد مواردي مثل استفاده از لگوي شهر كتاب و رنگ آبي را رعايت كنند.   

سه بخش صنايع دستي، اتاق كودك و لوازم‌التحرير در پاركينگ خانه قرار دارد. موسسان شهر كتاب سعي كردند از تمام فضاي خانه استفاده بهینه كنند.

قرار است به زودي يك تماشاخانه با ظرفيت 100 نفر در گوشه حياط، پشت كافه، افتتاح شود. بعد از شهر كتاب بخارست، اين دومين شهر كتابي است كه صاحب تماشاخانه مي‏شود.

منبع:bartarinha.ir




آراء

نظرات

شما هم می توانید در مورد این موضوع نظر دهید.

کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً وارد سایت شوید.

     
نام:  
  ایمیل:  
  نظر :