ارسال شده توسط:تحریریه kgroup بخش: معماری  گروه:گوناگون

طراحی کتابخانه ملی قطر از شرکت معماری رم کولهاس

طراحی کتابخانه قطر یک مجموعه جامع و گسترده می باشد که کتابخانه ملی دوحه، کتابخانه های عمومی و کتابخانه دانشگاه مرکزی را در خود جای داده که شامل حفظ و نگهداری نسخه های خطی متون اسلامی مربوط به تمدن عرب-اسلامی هم می باشد. طراحی کتابخانه ملی قطر یک Mega Library غول پیکر است که بیش از یک میلیون جلد کتاب و 42000 متر مربع فضا برای مطالعه کاربران خود قرار داده است. کتابخانه ملی قطر بخشی از یک شهر آموزشی است تا دانشگاه ها و موسسات برجسته سراسر جهان را به مسیر متفاوات از علم و دانش سوق دهد.

کتابخانه ملی قطر بیانی از آخرین علاقه مندی های رم کولهاس و تیم طراحی او می باشد که در سال 1989 به طراحی کتابخانه ملی فرانسه هم نیز پرداخته بودند. با این تفاوت که کار قبلی کولهاس در قالب یک مسابقه معماری برگزار می شده، و این پروژه سفارشی است که حاصل از دسترنج و کار خوب کولهاس در گذشته بوده است. شاید مهم ترین سوالی که در مورد طراحی یک کتابخانه با کاربری فیزیکی، آن هم در چنین مقیاسی مطرح شود، ضرورت های آن با توجه به پیشرفت تکنولوژی است. انتقلاب الکترونیکی و افزایش روزافزون کتاب های دیجیتالی باعث شده که نیاز به طراحی و ساخت یک کتابخانه فیزیکی با کتاب های کاغذی کمتر مورد توجه قرار گیرند. به همین علت چند سوال بیش از پیش مطرح می شود: آبا به کتابخانه نیاز داریم؟ آیا کتابخانه ها با رشد فرهنگ دیجیتال نجات پیدا می کنند؟

طراحی کتابخانه ملی قطر قصد داشته با ارائه مکان و فضایی خلاقانه اهمیت تعامل بین مردم، دانشجویان و عشاقان مطالعه نشان دهد و بتواند مرکزی باشد تا مردم را از صفحه های تبلت یا مانیتور مکانی دوست داشتنی گرد آورد. بخصوص اینکه مکانی با یک میلیون جلد کتاب (و نسخه های خطی نادر خاورمیانه که در دنیا نظیرشان نیست) به اندازه کافی منحصربه فرد است تا هر شخصی را به چنین کتابخانه ای جذب کند

طراحی کتابخانه یک اتاق واحد محسوب می شود که مردم و کتابها را در بر گرفته است. لبه ساختمان از زمین جدا شده و سه سطح را به وجود آورده که توسط مسیر و پله از هم جدا شده اند. سیرکولاسیون و طراحی داخلی به مانند یک فضای سه بعدی محسور می باشد که همه عناصر زنده و مرده را گرد هم می آورد. این پیکره بندی از طراحی داخلی و روابط فضایی اجازه می دهد تا بازدیدکننده در یک فضا با محور مرکزیت قرار بگیرد و دسترسی راحت تری به هر نقطه از کتابخانه داشته باشد. تمام دسترسی های و میسرهای تعبیه شده در این کتابخانه بر اساس ضوابط طراحی و استانداردهای فضاهای مطالعاتی صورت گرفته است.

 

 

 

 

 

 




آراء

نظرات

شما هم می توانید در مورد این موضوع نظر دهید.

کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً وارد سایت شوید.

     
نام:  
ایمیل:  
نظر :