ارسال شده توسط:تینا ولی پور بخش: معماری  گروه:اداری

معماری ساختمان اداری سفید، فرشاد کازرونی

معماری ساختمان اداری سفید، فرشاد کازرونی –

موقعیت: ایران، تهران، شهرک غرب

سال: 1394

معماران: فرشاد کازرونی، فرناز بخشی، آذین سلطانی

تیم طراحی: مهتا حیدری، علی کشتی آرا، هادی شریف زاده، نیوشا رشیدی، ضحی نکوئیان، شبنم ابطحی

مساحت سایت پروژه: 215 مترمربع

مساحت ساخته شده: 1500 مترمربع

شرکت مشاور معماری :بهمبر نوین ساز / BNS Studio

مهندس سازه: عمران فرا رادمان

تاسیسات مکانیکی و الکتریکی: طراحان اقلیم

شرکت سازنده/ اجرا نما: صنایع آلمینیوم آلما، غلامرضا ابراهیمی

مدیر اجرایی پروژه: فریدون یوسفی

پیمانکار: شرکت ساختمانی طه

عکاسان: فرشاد کازرونی، آذین سلطانی

مسابقات:

نامزد دریافت جایزه در بخش ساختمانهای عمومی، جایزه معمار ۹۵

نامزد دریافت جایزه در بخش ساختمانهای تجاری،  دومین جایزه معماری آسیا، وین، ۲۰۱۶

پروژه اداری- تجاری زرافشان با مساحتی در حدود ۱۵۰۰ متر مربع در تقاطع خیابانهای زرافشان و فلامک در شهرک قدس واقع شده است.  این بنا دارای هفت طبقه می باشد که طبقات همکف و نیم طبقه آن به کاربری تجاری و پنج طبقه دیگر به فضاهای اداری اختصاص یافته است. پلانهای بخش اداری به صورت فضای باز (open office) با نورگیری مناسب طراحی شده است. لازم به ذکر است به علت طراحی مدولار در کلیه اجزاء معماری داخلی از جمله جایگذاری چراغها، پریزهای کفی و دریچه دستگاههای خنک کننده، امکان تبدیل فضاهای باز اداری به فضاهای بسته به راحتی فراهم می باشد.

موقعیت ویژه ساختمان، گروه طراحی را بر آن داشت تا از طریق ایجاد  نمای دو پوسته، ساختمانی شاخص و متفاوت را به تصویر کشد. هدف از طراحی این پروژه علاوه بر شاخص بودن، ایجاد بنایی مدرن و برجسته  است. از این روی در طراحی پوسته اول از سیستمcurtain wall  استفاده شده است تا بدین صورت از سنگینی نما کاسته شده و نمایی یکپارچه ایجاد گردد. پوسته دوم که متشکل از پروفیلهای آلومینیومی افقی است ، در واقع لباسی زیبا برای ساختمان است که علاوه بر تعریف ترکیب نما ساختمان، با کنترل نور ورودی به عنوان یک محافظ عمل کرده و از فضاهای داخلی در مقابل نور و گرما محافظت می کند.

پوسته دوم حدود ۷۰ سانتیمتر از پوسته اول فاصله دارد که بدین صورت فضایی برای حرکت در دور ساختمان جهت نگهداری و تعمیرات ساختمان و هم چنین قرارگیری گلدانهای همیشه سبز فراهم شده است. در محل قرارگیری گلدانها ، پوسته آلومینیومی گشایش یافته و بدین صورت علاوه بر ایجاد هارمونی زیبا در طراحی نما، چشم اندازی مناسب را نیز از درون فضاهای اداری فراهم می سازد. همچنین پروفیلهای آلومینیومی نامبرده با مقاطع ۵×5 و ۱۰×10 سانتیمتری و با فاصله های متفاوت با توجه به زاویه دید انسان در حالتهای نشسته و ایستاده طراحی شده است تا علاوه بر ایجاد سایه- روشن های دلنشین، زاویه دید مناسبی را برای کاربران ایجاد نماید.

پوسته دوم در طبقات همکف و نیم طبقه آن ادامه پیدا نمی کند تا بدین شکل حس سبکی در قسمت زیر ساختمان ایجاد گردد و ویترینی مناسب برای کاربری تجاری در این طبقات فراهم گردد. لازم به ذکر است قاب سفید طراحی شده در کنج شرقی و جنوبی بنا، علاوه بر ایجاد فضای مکث و گشایش مناسب در طراحی نمای ساختمان، هماهنگی لازم با چهارراه موجود در کنار ساختمان را نیز دارا می باشد.

منابع:http://archline.ir – Archdaily

 




آراء

نظرات

شما هم می توانید در مورد این موضوع نظر دهید.

کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً وارد سایت شوید.

     
نام:  
ایمیل:  
نظر :